Иницијатива за започнување на проектот

Успешно завршија работилниците во склоп на проектот „Истражувачка платформа (testbed) за висока достапност на интернет поврзување“ кои се одржаа на 10 и 11 ноември 2016 во просториите на ФИНКИ.
Во рамките на проектот на ФИНКИ „Истражувачка платформа (testbed) за висока достапност на интернет поврзување“ беа организирани две работилници на тема:

  • IPv6-Future of the Internet
  • Internet Development:  Cooperation, Security & Network Operator Groups (NOGs)

screen_shot_2016-11-07_at_3.12.26_pm.png

Целта на работилниците е размена на нашите искуства и воспоставување на рамка за понатамошна соработката во областа на мрежните технологии помеѓу ICT индустријата и универзитетите во РМ.

 

Линк до презентации (наскоро)

Macedonian